субота, 24 жовтня 2015 р.

Трохи тепла й користі

Настала осінь, а з нею прийшли й холоди. Все менше хочеться виходити на вулицю, все більше хочеться сидіти у м'якому кріслі, загорнувшись в м'якенький плед, тримаючи в руках цікаву книжечку. І для завершеності картини поряд має стояти філіжаночка гарячої кави. Але якщо справа йде до вечору, то кава є не завжди доречною, адже не кожен наважиться пити каву на ніч. Тоді виходом для теплого проведення часу є кухлик з молочком. А для повної радості - кухлик теплого молочка зі спеціями. Маю навіть кілька рецептів для підняття загального тонусу й покращення здоров'я. І залюбки викладаю їх на широкий загал.
Молочко з кардамоном вже саме здатне піднести настрій, але воно ще й стимулює роботу мозку й позбавляє від депресій і втоми. А це так актуально після важкого напруженого робочого дня. 
Якщо додати до молочка дрібочку кориці, ви отримаєте легкий збуджуючий напій, який попри пікантний смак (адже кожен з нас додавав корицю в кондитерські вироби, тож з її смаком трохи знайомий) ще й позитивно впливає на потенцію. Ммм, мабуть книжечці прийдеться почекати. 
Якщо приготувати молочко із шафраном, то у вас вийде напій, який може стабілізувати роботу нервової системи (теж актуально, особливо для вчителів), дихальних шляхів і судин, а якщо споживати шафранове молоко регулярно, то можна позбавитися набряклості під очима і подовжити молодість. Досить заманливо звучить, але, якщо чесно, я саме такого не куштувала. Тож з молодістю щось не виходить. 
Якщо в напій додати куркуму, ваша печінка отримає додатковий заряд користі, такий напій також бореться зі зморшками.
Імбир "чистить" організм і підвищує імунітет (це відомо всім і давно, адже імбир вже успішно додається гурманами до кави, зеленого чаю, коржиків, тощо. Класифікацію страв з додаванням імбиру можна продовжувати й продовжувати. Отримаємо на виході і смак і користь.  
Особливо корисний в молоці мускатний горіх (теж корисна річ, особливо для водіїв). Мускатний горіх знімає головний біль, тонізує й покращує пам'ять. Зовсім невеличка дрібочка мускатного горішку у вашому кухлику з молочком здатна позбавити від безсоння і втоми.
Готувати напої надзвичайно просто. Молочко підігріваєм (можна кип'ятити, можна - ні, можна гаряче, можна - тепленьке, хто як любить. Я п'ю некип'ячене гаряче, дуже гаряче), додаємо дрібочку (кінчик ножа) улюбленої приправи, розмішуємо і... забираємося під ковдру з книжечкою на історичну тематику. Цукор в напої буде зайвим. Ось і все. Приємний вечір забезпечений. 
Я бажаю всім доброго, теплого й смачного настрою з кухликом смачного молочка, милою музикою і цікавезною книжечкою. Хай всім щастить!
  

Немає коментарів :

Дописати коментар