понеділок, 27 квітня 2015 р.

Про серйозне з гумором

Питання на кмітливість


ПИТАННЯ

1. На думку Михайла Успенського, це слово недарма читається і пишеться в обидві сторони однаково: потрапити туди нескладно, а вийти нелегко. Назвіть слово.

2. Проводжаючи дружину або служницю на ринок за покупками, древній грек говорив їй традиційне напуття: «Мовчи, жінка!» А чому їй слід було мовчати?

3. На одній з бензоколонок в Сахарі є табличка, яка переконує купити бензин саме там. Що написано на цій табличці?

4. На Русі без них намагалися обходитися, і гарним майстрам це часто вдавалося. Відомо, що аж до початку XIX століття іноді спалювалися будинки лише для того, щоб їх добути. Про що йдеться?

5. Наприкінці XIX століття в одній із латиноамериканських держав сільський священик під час епідемії, прийнявши на себе функції Страшного суду, збільшив свій дохід. Яким чином?

6. Опитування, проведене в Китаї, показало, що найбільш популярним в цій країні є побутовий прилад під назвою «айці», що перекладається як «боготворять дружину». Що це за прилад?

7. Чи відомо вам, що за часів царювання Олексія Михайловича на дорогах, що ведуть до Москви із Заходу, верстові стовпи ставилися на меншій відстані один від одного, ніж на інших. Як ви думаєте, чому?




ВІДПОВІДІ

1. Дуже популярне в Московській Русі слово «Кабак».

2. Мовчати жінці або служниці в Давній Греції слід було тому, що жінки тримали гроші в роті.

3. На бензоколонці було написано: «Купуйте бензин саме в нас, бо далі все – міраж».

4. Мова йдеться про цвяхи.

5. Священик розділив кладовище на рай, чистилище і пекло.

6. Це край необхідний прилад в домашньому господарстві - пральна машина.

7. Верстові стовпи ставилися на меншій відстані, щоб відстані і розміри держави здавалися більшими. Цим самим московити намагалися шокувати європейців.

Немає коментарів :

Дописати коментар