четвер, 23 квітня 2015 р.

13 ознак того, що ви витрачаєте життя даремно

1. Ви витрачаєте дуже багато часу на речі, які того не варті.
Комп'ютерні ігри. Телебачення. Інтернет. Багато їжі. Багато алкоголю. Цей список можна продовжити. Погляньте на своє життя серйозно. Де і як ви проводите більшу частину свого вільного часу. Це приносить вам користь? Це веде вас до кращого життя?  Якщо ні, вам треба передивитися свою повсякденну діяльність і внести в неї корективи.

2. Ви багато скаржитеся.
Є багато людей, які постійно незадоволені своїм життям, і вони ніколи не перестають про це говорити. Ви - один з них? Ви скаржитеся на свою роботу, свого шефа, свою зарплату, своїх сусідів чи свого чоловіка (дружину)? Якщо це так, ви нічого не змінюєте, а лише поширюєте навколо себе негативну енергію. Скарги заганяють вас у глухий кут. Спробуйте поговорити про те, що ви любите, а не про те, що вам не подобається, і результат не забариться.

3. Ви не підживлюєте свій розум.
Якщо ви не зростаєте і не розвиваєтеся, як особистість, то ви стоїте на місці - так само, як тихий ставок, який за відсутності течії затягується тванню. Це стається з вашим розумом, якщо ви не підтримуєте його в активному стані, і не вивчаєте нового. Проблеми й випробування  лише тренують і загартовують його.

4. Ви ведете негативний внутрішній діалог.
Внутрішній діалог може бути доленосним для вас. Як сказав Генрі Форд: "Незалежно від того, що ви думаєте - можете ви чи ні, все одно ви праві".  Якщо ви говорите собі, що ви недостатньо розумні, щоб отримати підвищення або почати бізнес - ви праві. Якщо ви говорите собі, що для змін ви надто заморились - це правда. Що б ви не говорили собі, це стає вашою дійсністю. Тримайте свої думки під контролем, і життя почне їм відповідати.


5. Ви не відчуваєте натхнення.
Ви маєте пристрасть до чого-небудь? Є багато людей, які вважають, що такої пристрасті не мають. Але повинно бути щось таке, що ви любите робити. Спробуйте відкрити для себе дещо по-справжньому хвилююче і займайтеся цим більше.

6. Ви не плануєте своє майбутнє.
Звісно, просто чудово жити "сьогодні" і "насолоджуватися моментом", але іноді варто заглядати наперед, щоб побачити, куди ви хочете прийти. Якщо у вас немає мети або плану, ви схожі на човен, який безцільно дрейфує в океані, сподіваючись опинитися десь в гарному місці. Погодьтеся, цього чекати нерозумно. Так само, як GPS спрямовує вас до місця призначення, ви потребуєте свого власного GPS, який буде вести вас.

7. Ви проводите багато часу з людьми, які не сприяють вашому зростанню.
Легко застрягти, бовтаючись з людьми, які не примушують вас бути кращими. Поряд з ними ви завжди будете лишатися на одному місці. Таких "друзів" можна назвати "енергетичними вампірами". Вони висмоктують з вас життя і не дають нічого позитивного натомість. Оточіть себе людьми, що орієнтовані на зростання, щоб стати одним з них.

8. Ви залежні від свого телефона.
Без сумніву, сучасні мобільні телефони - це круті пристрої, які здатні повністю зачарувати будь-кого з нас. Але поміркуйте лише, скільки часу ви витрачаєте на улюблену "іграшку"? А які відносини можуть від цього постраждати? Ви з тих, хто пише СМС та висне в інтернеті за родинним обідом? Тоді ви просто втрачаєте дорогоцінні моменти близькості - чи ті хвилини, які можна присвятити плануванню майбутнього.

9. Ви витрачаєте гроші на непотрібні речі.
Існує різниця між "мені потрібно" і "я хочу". Мабуть, всі відчули її ще в дитячому садочку. Проте, в сучасному суспільстві кордони між означеними поняттями розмиті. Є безліч людей, які погрузли в кредитах, але в їхніх руках завжди є гаджети останніх моделей. А насправді нам потрібно не так багато: їжа, вода, дах над головою і кохана людина поряд. Всі інше - просто бонуси. Проаналізуйте, на що ви витрачаєте свої гроші, і вам стане ясно, чи зможете ви внести зміни.

10. Ви не висипаєтесь.
Сон має вирішальне значення для міцного здоров'я.  Якщо ви дуже зайняті, щоб висипатися, або просто маєте дурну звичку не спати до трьох годин ранку, прийшов час передивитися ваші пріорітети.

11. Ви не дбаєте про своє тіло.
Не менш важливими для вашого здоров'я є їжа і спорт. Позитивний вплив збалансованої дієти й фізичних вправ не обмежуться лише втратою ваги. Покращується й ваш фізичний стан, і загальне самопочуття. Почніть з невеликих змін в своєму раціоні й рівні активності, й ви будете здивовані, як це позначиться на якості вашого життя.

12. Ви не виходите із зони комфорту.
Легко жити в зоні комфорту. Коли ви йдете в ресторан, ви замовляєте одне й те саме блюдо. Але не тому, що боїтеся спробувати щось новеньке, а тому що любите ту їжу, яку зазвичай замовляєте. Мова йдеться про те, щоб брати на себе ризик, здатний поліпшити ваше життя. Також майте на увазі, що є різниця між "ризиком" и "прорахованим ризиком". В будь-якого ризику є можливість бути смертельним, але прорахований ризик - той, в якому ви зважили всі варіанти і таким чином склали гарний, розумний план дій. 

13. Ви живете тим життям, яке вам не подобається.
Успіх завжди вимірюється рівнем щастя. Ви дійсно щасливі? Якщо ні, то пора щось міняти. Навіть почуття задоволеності не говорить про те, що ви живете повним життям. Зробіть все можливе, щоб ваше життя стало захоплюючим і приносило вам задоволення.

Якщо якийсь з цих 13 пунктів про вас, не впадайте у відчай.  Ви завжди можете внести корективи. Але перше, що вам прийдеться зробити, - позбавитись від ідеї, що ви нічого не зможете змінити. Найчастіше найбільшою перешкодою є ваш власний спосіб мислення.  Так почніть з нього. Міняючи думки, міняйте життя.  




Немає коментарів :

Дописати коментар