середа, 11 листопада 2015 р.

Київ відвідають представники польських ВНЗ

Як відомо, Польщу, як країну для здобуття вищої освіти та продовження кар’єри щороку обирає все більша кількість студентів з України. Впродовж останніх років саме українські студенти є найбільшою освітньою діаспорою сусідньої країни.

"Сьогодні спостерігається неймовірне зацікавлення українських громадян польською освітою. Минулого академічного року вищу освіту у Польщі здобували шість із половиною тисяч українців", - зазначає радник Посольства Республіки Польща в Україні з питань науково-освітньої співпраці Анна Кузьма.

"Для вступу до польських вищих навчальних закладів абітурієнту необхідно мати атестат про повну загальну середню освіту", - каже радник посольства. Вона також зазначає, що між Україною і Польщею діє міжурядова угода про взаємне визнання академічних документів про освіту та наукові ступені.

Під час освітньої виставки, що відбудеться у столиці України 12-14 листопада, вищу освіту Польщі презентуватимуть 30 навчальних закладів та декілька польських освітніх агентств, діяльність яких спрямована на розвиток академічного обміну між країнами.

Варто зазначити, що користуючись широкою університетською автономією, польські навчальні заклади самостійно визначають умови прийому та інші особливості навчального процесу. Саме тому, організатори виставки запрошують українських абітурієнтів відвідати павільйон польської освіти та скористатися можливістю отримати інформацію про навчання українців у Польщі від представників навчальних закладів цієї країни.

Виставка "Навчання в Польщі" працюватиме протягом трьох днів, з 12 до 14 листопада у приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва "Український дім" (вул. Хрещатик, 2) з 11.00 до 18.00. Вхід вільний.

Джерело: http://osvita.ua/abroad/higher_school/poland/48407/

Немає коментарів :

Дописати коментар