неділя, 15 листопада 2015 р.

Полтавський абітурієнт - 2016

Нещодавно в місті Полтава проходила виставка ВНЗ "Полтавський абітурієнт - 2016". Оскільки, попри все моє бажання, взяти участь у даному дійстві мені не вдалося, я попросила хорошого друга написати про цей захід. Можливо, інформація про виставку буде комусь корисною.

9-10 листопада у Полтаві проходила міжрегіональна виставка-презентація "Полтавський абітурієнт", в якій взяли участь близько 40 ВНЗ Полтавщини та Харківщини. Учні нашої школи не могли пройти повз такої події, тому 10 листопада група учнів 11 класу Кунцівської ЗОШ зібралася до Полтави. Щоправда, організатори виставки не надто переймалися її популяризацією, і про неї ми дізналися зовсім випадково...
Отже, виставка відбувалася у затишному холі Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П.Котляревського. Майбутні студенти мали можливість поговорити зі студентами теперішніми пропонованих ВНЗ, задати питання, що їх цікавлять. Крім того, учням роздавалися флаєри, журнали, газети, що презентували передовий досвід та досягнення в галузі сучасної освіти, сприяли професійній орієнтації учнів 9 та 11 класів.
Серед представлених ВНЗ всіх рівнів акредитації були технікуми, коледжі, університети, але більшість з них були технічного спрямування (гуманітаріям там робити було нічого). Після спілкування зі студентами з’являється думка, що їм справді цікава їхня професія, адже незацікавлена людина не буде розповідати про свою майбутню роботу з таким запалом, навіть якщо її відпустили з пар. Після спілкування ж з викладачами розумієш, чому їм цікава ця професія. Проте, крім ВНЗ там були також і програми вивчення іноземної мови, роботи та відпочинку закордоном. Серед яскравих пропозицій – популярна «Work&Travel», що дозволяє протягом літа працювати закордоном, а у вільний час вивчати обрану місцевість. Ну й звісно, що не можна не згадати різноманітні освітні програми навчання в Польщі, від академій у Вроцлаві до університетів Варшави.
Детальніше зі всіма пропозиціями можна ознайомитись у прикріпленому файлі, а зараз трохи фотографій та відео.


Презентація МАУП

Полтавський нафтовий геологорозвідувальний технікум зацікавлював макетами бурових установок та нафтових вишок



Автор: Владислав Бибик

Немає коментарів :

Дописати коментар