середа, 5 серпня 2015 р.

Науково-методичні матеріали "Революція Гідності та агресія Росії проти України"

  Починаючи з осені 2013 року в Україні відбува­ються революційні зміни. Громадяни відстояли пра­ва людини і демократичні свободи, зроблено реальні кроки на шляху до європейської інтеграції. Разом із тим, Україна стала об’єктом російської агресії. Тим­часово окупований Крим, військовослужбовці й на­йманці з Російської Федерації вторглися на Донбас. 
  Багато подій вже стали історією, інші ще тривають, а відтак перед вчителями постала надскладна про­блема: як викладати учням неоднозначні та трагічні події 2013–2014 рр.
Усвідомлюючи складність та важливість про­блеми авторський колектив пропонує науково­-мето­дичні матеріали для вчителів «Революція Гідності (2013–2014 рр.)», які за задумом можуть слугу­вати своєрідною платформою для синхронізації індивідуальних історій багатьох людей та історії країни. Виклад деяких сюжетів може видати­ся дискусійним, що недивно у випадках, коли аналізуються драматичні, ще свіжі у пам’яті, події нещодавнього минулого й сьогодення.
  Науково-­методичні матеріали розроблялися за проблемно-­хронологічним підходом, фокусують­ся на чотирьох аспектах: 
  1) Угода про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, відмова від підписання якої тодішнім Президентом України Віктором Януковичем стала причиною масових акцій протесту. 
  2) Революція гідності та Євромайдан як прояви прямої демократії. 
  3) Події березня – жовтня 2014 р., коли в умовах економічної кризи та російської агресії 
відбулися демократичні вибори та було повністю пе­реформатовано владні інституції.
  4) втручання у внутрішні справи України з боку Російської Федерації.
  Наприкінці наведений орієнтовний перелік літератури та історичних сайтів, що можуть стати додатковими джерелами інформації для висвітлення теми. 
  Загальну редакцію науково-методичних матеріалів здійснив Павло Полянський.



Інформаційно-аналітичні матеріали "Революція гідності 2013-2014 та агресія Росії проти України"

Немає коментарів :

Дописати коментар