середа, 18 березня 2015 р.

Ірма Грезе - кошмар Освєциму

Ім'я Ірми Грезе може, без сумніву вважатися одним із найстрашніших імен, без перебільшення, планети.
Наглядачка нацистських таборів смерті Равенсбрюк, Аушвіц і Берген-Бельзен. В'язні і, навіть колеги, називали її "Білявий диявол". Для тортур над ув'язненими вона використовувала емоційні та фізичні методи, забивала жінок до смерті і насололоджувалась розстрілами, які проводила власноруч.
Ірму Грезе вважають найжорстокішою жінкою Третього Рейху. Вона не мала собі рівних серед наглядачок по найвитонченішим тортурам і садизму. А було їй всього-на-всього 19 років.
Зовні Ірма Грезе була досить привабливою - мрія арійського підлітка: вона відповідала нацистським канонам краси, була ідеологічно підготовлена і міцна фізично.
Починаючи свою "трудову діяльність", Ірма Грезе, за походженням селянка, вирішила спробувати себе в якості молодшої медсестри санаторію СС Хоенліхен. Але дівчині, яка за характером була різкою і жорстокою, ця робота не припала до смаку. Тому в 1942 році, незважаючи на категоричну незгоду її батька, вона прийняла рішення служити в одному з допоміжних підрозділів СС.
Спочатку вона отримала направлення в один із найбільших концтаборів Німеччини - Равенсбрюк, який спеціалізувався на ув'язненні жінок-злочинниць. Тут вона пройшла повний курс підготовки до посади наглядачки концтаборів, після чого отримала направлення в один з підрозділів концтабору Освєнцим.
Деякі з в'язнів, яким "пощастило" познайомитися в таборі з дияволицею Ірмою, розказували про те, що її жорстоке ставлення до своїх "підопічних" просто не мало меж. Вона запросто могла побити їх дубинкою або нацькувати на змучену людину голодних собак. Ірма Грезе особисто відбирала жертв для газовою камери або відстрілювала в'язнів зі своєї табельної зброї заради розваги. В таборі прекрасно знали про те, що цей "білявий диявол" робив собі абажури з... людської шкіри. І це все - перелічення далеко не всіх "здібностей" Ірми Грезе. До цих якостей варто додати те, що вона була закінченою садисткою.
Ірма могла годинами спостерігати за медичними експериментами, які проводив її друг доктор Йозеф Менгеле (Доктор Смерть) .
Ірма Грезе було взято в полон британськими піхотинцями 17 квітня 1945 року під час звільнення ними концтабору, в якому працювала Ірма. На Бельзенському судовому процесі, що відбувся невдовзі, її визнали винною у вчинених злодіянням і засудили до страти через повішення. Відомий факт - перебуваючи в камері смертників, вона разом зі своїми подільниками співала популярні нацистські пісні і гімни.
Ірмі було всього-на-всього 22 роки, коли її засудили й повісили. Вона була в тому віці, коли більшість із нас не знало ще що робити зі своїми дипломами. Ірма дала нове визначення слову "жахіття".




Немає коментарів :

Дописати коментар